kawa zielona

Kawa zielona
wspomagająca odchudzanie

Czarny, aromatyczny napój, często stawia nas na nogi każdego ranka i jest świetnym urozmaiceniem spotkań towarzyskich. Kawę taką uzyskujemy na drodze palenia zielonych ziaren kawowca, przez co otrzymujemy energetyzujący, aromatyczny napój o wyjątkowym smaku.
Niestety pozbawiamy go wtedy cennych składników, jak np. kwas chlorogenowy
ACG...

Kawa niepalona, to kawa zielona. Charakteryzuje się niezbyt przyjemnym, cierpkim smakiem. Ma swoje grono wielbicieli. Zainteresował się nią przemysł farmakologiczny i kosmetyczny, z uwagi na fakt, iż wspomaga odchudzanie organizmu, poprzez przyspieszenie spalania tkanki tłuszczowej i przemiany węglowodanów. Najlepsze są kawy organiczne uprawiane tylko na bazie naturalnych nawozów bez pestycydów, nawozów sztucznych i chemicznych środków ochrony roślin.

Co to jest kwas chlorogenowy ACG?
Kwas chlorogenowy ACG, to substancja będąca polifenolem. Znajduje się ona w owocach zielonej kawy oraz jej liściach. Przeróżne badania potwierdziły prozdrowotne właściwości tejże substancji.

Kawa zielona organiczna - ceny netto
kawa zielona wspomagająca odchudzanie Cena
kawa zielona Arabica w woreczkuzielona kawa
wspomagająca odchudzanie

opakowanie 0,5 kg mielonej mieszanki kaw (arabik) organicznych w worku jutowym

przeczytaj opis »

 

23,30zł / 0,5kg

(46,60zł / 1kg)

kawa zielona Arabicazielona kawa (arabika)
wspomagająca odchudzanie
- mielona

1 kg (4 x 250g)

przeczytaj opis »

 

33,70zł / 1kg

Właściwości kwasu chlorogenowego ACG:

  • reguluje tempo przyswajania węglowodanów
  • reguluje poziom glikemii
  • zapobiega akumulacji nadmiaru węglowodanów w formie tkanki tłuszczowej
  • detoksykuje organizm
  • wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej organizmu
  • ochrania przed wolnymi rodnikami tlenowymi (antyoksydant)
  • redukuje masę ciała - osoby odchudzające się, stosujące wywar z zielonej kawy mogą stracić więcej kilogramów, od osób nie suplementujacych ich (badania włoskie z 2004 roku)
  • spowalnia proces starzenia,
  • pomaga w przezwyciężaniu zmęczenia,
  • zapobiega zatorom w naczyniach krwionośnych,
  • oczyszcza organizm,
  • wzmacnia system odpornościowyu itd.

 Jak zmielić zieloną kawę?

  • ziarna zielonej kawy rozbijamy wstępnie w moździerzu (wrzucanie całych ziaren zielonej kawy do elektrycznego młynka zazwyczaj powoduje zniszczenie lub uszkodzenie młynka ze względu na dużą elastyczność i sprężystość ziaren zielonej kawy)
  • rozbite ziarna mielimy w ręcznym lub mechanicznym młynku do kawy (żarnowym !)
  • dwie czubate łyżeczki (~15 g) zmielonej kawy (porcja) zalewamy wrzątkiem (200-250 ml) i czekamy około 10 minut, aż się zaparzy. Wypijamy 1-2 porcje dziennie ok. 0,5 godz. przed posiłkiem. Do wywaru można dodać np.: trochę cukru, miodu i kardamonu do smaku, można również zaparzać z kawą paloną np.: (65% palona + 35% zielona).

Jeśli potraktujemy napój z zielonej kawy jako lekarstwo, to naprawdę smakuje nieźle.

Wiadomości zaczerpnięte z Internetu - hasło: zielona kawa na odchudzanie

żródło informacji: Internet - hasło: zielona kawa na odchudzanie